ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ

47Η ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ
17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
10:30ΠΜ

Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022, στις 10:30πμ θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις η καθιερωμένη Πορεία Χριστοδούλας.

Σημεία Εκκίνησης και Διαδρομές

Λευκωσία
Εκκίνηση από το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» με κατεύθυνση προς το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και επαναστροφή προς την «Αροδαφνούσα».

Λεμεσός
Εκκίνηση από το Δυτικό Άκρο του Μόλου Λεμεσού – Ανατολικά 28ης Οκτωβρίου – Επαναστροφή στα φανάρια Crowne Plaza – 28ης Οκτωβρίου – Τερματισμός στον Μόλο Λεμεσού

Λάρνακα
Εκκίνηση από την εξέδρα των Φοινικούδων με κατεύθυνση προς Λεωφ. Αθηvώv - Παύλoυ Βαλσαμάκη – Νικoλάoυ Ρώσσoυ – Ζήνωνος Κιτιέως – Πλατεία Βασιλέως Παύλου – Λεωφ. Αθηvώv και επιστροφή στις Φοινικούδες.

Αμμόχωστος
Εκκίνηση από το Δημαρχείο Δερύvειας  πρoς  Σωτήρα με κατάληξη στην Πλατεία της Σωτήρας στo Μvημείo Χριστoδoύλας.

Πάφος
Εκκίνηση από το Δημαρχείο Πάφου προς Αρχ. Μακαρίου Γ – Πάφου Χρυσάνθου – Θερμοπυλών – Ζήνωνος – Αντρέα Γερούδη – Αντρέα Τσιέλεπου – Ευαγόρα Παλληκαρίδη και επιστροφή στο Δημαρχείο.

 

Η Πορεία Χριστοδούλας

Η πρώτη «Πορεία Αγάπης» για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και την οικονομική στήριξη του οράματος της δημιουργίας ενός Κέντρου περίθαλψης καρκινοπαθών (που αργότερα ονομάστηκε Αροδαφνούσα) διοργανώθηκε από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών το 1974. Η μετονομασία της Πορείας σε «Πορεία Χριστοδούλας» έγινε το 1976, εις μνήμη της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας, από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, η οποία βαριά χτυπημένη από τον καρκίνο, περπάτησε τον δρόμο της προσφυγιάς και έφτασε στη Σωτήρα, όπου πέθανε με πόνο στην ψυχή και στο σώμα χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Έκτοτε, η Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο και έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου και τους οικείους τους.

Ο θεσμός της Πορείας Χριστοδούλας αποδίδει, κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσοι πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο του αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Μια από τις κύριες ενέργειες που οργανώνονται με την ευκαιρία της Πορείας Χριστοδούλας είναι και ο Παγκύπριος Έρανος, όπου το κυπριακό κοινό συνεισφέρει γενναιόδωρα. Ο έρανος πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών. 

Κατά το 2020 και 2021, ο οδικός έρανος και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πορεία Χριστοδούλας ακυρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας COVID-19. 

Φέτος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ενωνόμαστε ξανά στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Οδικός έρανος θα πραγματοποιηθεί παγκύπρια την Πέμπτη, 14/04/2022, ενώ παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί επιχειρήσεις και οργανισμοί σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο, όπου το κοινό θα μπορεί να συνεισφέρει στον Αντικαρκινικό Συνδέσμου Κύπρου. Επίσης, μέσω του Σχεδίου Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή», η Τράπεζα Κύπρου θα προσφέρει 5 σεντ για κάθε συναλλαγή , στον Σύνδεσμο.

Για ακόμα μια χρονιά τιμούμε όλους τους μαχητές και καλούμε και εσένα να γίνεις αληθινός μαχητής κατά του καρκίνου. Δώσε δύναμη στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και στήριξε την προσφορά του προς χιλιάδες συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου.