ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ

Η πρώτη «Πορεία Αγάπης» για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και την οικονομική στήριξη του οράματος της δημιουργίας ενός Κέντρου περίθαλψης καρκινοπαθών (που αργότερα ονομάστηκε Αροδαφνούσα) διοργανώθηκε από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών το 1974. Η μετονομασία της Πορείας σε «Πορεία Χριστοδούλας» έγινε το 1976, εις μνήμη της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας, από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, η οποία βαριά χτυπημένη από τον καρκίνο, περπάτησε το δρόμο της προσφυγιάς και έφτασε στη Σωτήρα όπου πέθανε με πόνο στη ψυχή και στο σώμα χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

 

Έκτοτε, η Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο και έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

 

Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου και τους οικείους τους. 

 

Ο θεσμός της Πορείας Χριστοδούλας αποδίδει, κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

 

 

Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων , για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους.

Η πρώτη Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιήθηκε το 1976 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο. Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων , για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους Η Πορεία έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου. Ο θεσμός της Πορείας αποδίδει κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, με το ουσιαστικό έργο του, το οποίο εκτιμάται από το κοινό, συμπαραστέκεται και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή και ανταποκρίνεται με τη δέουσα στοργή και κατανόηση, γιατί ο καρκίνος είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και χρειάζεται την από κοινού αντιμετώπιση.

Τα έσοδα από την Πορεία , κάθε χρόνο, συμβάλλουν ουσιαστικά ώστε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.


Κατά το 2016, οι καθαρές εισφορές από την Πορεία Χριστοδούλας και τον Παγκύπριο Έρανο ανήλθαν στο ποσό των €508,893 με μια αύξηση της τάξης του 13,8% από το 2015. Συνολικά μαζί με τις υπόλοιπες εισφορές και την κυβερνητική χορηγία, οι καθαρές εισφορές ανήλθαν στο ποσό των €2,600,000. Το ποσό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για κάλυψη των δαπανών για τη λειτουργία των δωρεάν προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς.
 

Μια από τις κύριες εκδηλώσεις που οργανώνονται με την ευκαιρία της Πορείας Χριστοδούλας είναι και ο Παγκύπριος Έρανος, όπου μέσω περιπτέρων που τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων της Κύπρου, καλούμε το κυπριακό κοινό να συνεισφέρει γενναιόδωρα. Τα περίπτερα στελεχώνουν εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, μέλη του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου, νεολαίες κομμάτων, μαθητές και οργανωμένοι γονείς, φοιτητές Πανεπιστημίων και Κολεγίων, οι Δήμοι και άλλα οργανωμένα σύνολα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους!

 

Poreia Xristodoulas

Μπες και εσύ #stiMaxi! Γίνε «σύμμαχος» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στη μάχη ενάντια στον καρκίνο και στήριξε την προσφορά του προς χιλιάδες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.