ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ

Η Πορεία Αγάπης αποφασίστηκε να γίνει, μετά από το Συνέδριο Στελεχών το οποίο έγινε στην Αμμόχωστο το 1973. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε εκ μέρους του τότε Υπουργού Παιδείας ο Παναγιώτης Σέργης κατά την επίσημη τελετή εγκαινίων του Διεθνούς Ξενώνα Νεότητας (International Youth Hostel – Διεθνής Οδηγική Εστία) που δημιούργησε και λειτούργησε η Επαρχιακή Εφορεία Οδηγών Αμμοχώστου μέχρι την Τουρκική Εισβολή.

Στο συνέδριο έγινε γνωστό ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου θα προχωρούσε στο κτίσιμο ενός Κέντρου περίθαλψης καρκινοπαθών (που αργότερα ονομάστηκε Αροδαφνούσα) και στη συνέχεια αποφασίστηκε να οργανωθεί επιχορηγημένη πορεία της οποίας τα έσοδα να δοθούν στον Αντικαρκινικό για να διατεθούν για την αγορά της επίπλωσης του κέντρου.

Με μεγάλο ενθουσιασμό όλες οι Επαρχίες μηδεμιάς εξαιρουμένης περπάτησαν και μάζεψαν χρήματα για τον σκοπό αυτό. Η Επαρχιακή Εφορεία Κερύνειας οργάνωσε την πορεία στις 16 Απριλίου, η Επαρχιακή Εφορεία Λευκωσίας συμμετείχε στην διαδρομή Αμμοχώστου – Λευκωσίας και στις 19 Απριλίου συναντήθηκαν με τις υπόλοιπες Οδηγούς και φίλους που συνέχιζαν την πορεία τους προς τη Λευκωσία.

Στην πορεία που ξεκίνησε από την Αμμόχωστο και κατέληξε στην Αρχιεπισκοπή, συμμετείχαν και 40 περίπου ξένες Οδηγοί από Ελλάδα, Η.Βασίλειο, Σουηδία και Φιλανδία.

Η ιδέα να καθοριστεί σαν ετήσια πορεία υιοθετήθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο μετά το 1976. Τις χρονιές 1975 και 1976 η πορεία Αγάπης συνδιοργανώθηκε από το ΣΚΟ και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο στην Επαρχία Λεμεσού. Η επιχορήγηση καθοριζόταν ανάλογα με την απόσταση που περπατούσε το κάθε άτομο.

Η ονομασία ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, υιοθετήθηκε από το Ίδρυμα Μακαρίου του Γ΄ για την ετήσια πορεία που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 19 Ιανουαρίου εις μνήμη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, και το 1976 μετονομάστηκε σε ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ εις μνήμη της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας, από τον Αγίο Μέμνονα Αμμοχώστου, με εισήγηση του ιατρού Δημήτρη Σουλιώτη.

 

Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων , για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους.

Η πρώτη Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιήθηκε το 1976 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο. Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων , για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους Η Πορεία έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου. Ο θεσμός της Πορείας αποδίδει κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, με το ουσιαστικό έργο του, το οποίο εκτιμάται από το κοινό, συμπαραστέκεται και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή και ανταποκρίνεται με τη δέουσα στοργή και κατανόηση, γιατί ο καρκίνος είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και χρειάζεται την από κοινού αντιμετώπιση.

Τα έσοδα από την Πορεία , κάθε χρόνο, συμβάλλουν ουσιαστικά ώστε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.


Κατά το 2016, οι καθαρές εισφορές από την Πορεία Χριστοδούλας και τον Παγκύπριο Έρανο ανήλθαν στο ποσό των €508,893 με μια αύξηση της τάξης του 13,8% από το 2015. Συνολικά μαζί με τις υπόλοιπες εισφορές και την κυβερνητική χορηγία, οι καθαρές εισφορές ανήλθαν στο ποσό των €2,600,000. Το ποσό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για κάλυψη των δαπανών για τη λειτουργία των δωρεάν προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς.
 

Μια από τις κύριες εκδηλώσεις που οργανώνονται με την ευκαιρία της Πορείας Χριστοδούλας είναι και ο Παγκύπριος Έρανος, όπου μέσω περιπτέρων που τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων της Κύπρου, καλούμε το κυπριακό κοινό να συνεισφέρει γενναιόδωρα. Τα περίπτερα στελεχώνουν εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, μέλη του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου, νεολαίες κομμάτων, μαθητές και οργανωμένοι γονείς, φοιτητές Πανεπιστημίων και Κολεγίων, οι Δήμοι και άλλα οργανωμένα σύνολα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους!

 

ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, οργανώνει για 43η συνεχή χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, η οποία είναι μια από τις κύριες πηγές εσόδων του Συνδέσμου. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πορεία, ο Σύνδεσμος οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα καρκίνου και την συλλογή εισφορών. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου καλεί το Κυπριακό Κοινό, με την ευαισθησία που πάντα το διακρίνει, να μπεί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο και να στηρίξει και φέτος όλες τις εκδηλώσεις της Πορείας Χριστοδούλας, προσφέροντας απλόχερα τον οβολό του, συμβάλλοντας σε μια ευγενική και φιλάνθρωπη προσπάθεια έτσι ώστε να συνεχίσει τη δωρεάν προσφορά πολλαπλών υπηρεσιών του προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο υλοποιώντας το σύνθημα μας «ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ».

Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες προς το διαχρονικό χορηγό της Πορείας Χριστοδούλας, την Τράπεζα Κύπρου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και όλους όσους πρόθυμα μας βοηθούν για την οργάνωση της Πορείας Χριστοδούλας.

Έρανος στις Εκκλησίες
Κυριακή 22 Απριλίου, 2018

Θα πραγματοποιηθεί έρανος στις Eκκλησίες στις 22 και 29 Απριλίου.

Θα πραγματοποιηθεί έρανος στις Eκκλησίες στις 22 και 29 Απριλίου.

Show Less
Πορεία Βάσεων
Κυριακή 22 Απριλίου, 2018
ΛΕΜΕΣΟΣ

Θα οργανωθεί πορεία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10:30 από το Διοικητήριο Βάσεων και θα τερματίσει στην Πλατεία Τιμίου Προδρόμου στην Ερήμη, όπου και θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μικρό παζαράκι. Η πορεία τελεί υπό την αιγίδα της... Read More

Θα οργανωθεί πορεία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10:30 από το Διοικητήριο Βάσεων και θα τερματίσει στην Πλατεία Τιμίου Προδρόμου στην Ερήμη, όπου και θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μικρό παζαράκι. Η πορεία τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδου, η οποία και θα ηγηθεί της Πορείας.

Show Less
Παγκύπριος Οδικός Έρανος
Πέμπτη 26 Απριλίου, 2018

Ο παγκύπριος οδικός έρανος διεξάγεται, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου την Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2018, από τις 6:30 μέχρι τις 18:30.
Τα περίπτερα επανδρώνονται από εθελοντές του Συνδέσμου και της Τράπεζας Κύπρου αλλά και οργανωμένα σύνολα, όπως δημαρχεία, γυναικείες οργανώσεις,... Read More

Ο παγκύπριος οδικός έρανος διεξάγεται, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου την Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2018, από τις 6:30 μέχρι τις 18:30.
Τα περίπτερα επανδρώνονται από εθελοντές του Συνδέσμου και της Τράπεζας Κύπρου αλλά και οργανωμένα σύνολα, όπως δημαρχεία, γυναικείες οργανώσεις, μαθητές, συνδέσμους γονέων, φοιτητές κλπ.

Show Less
Έρανος σε υπεραγορές
Σάββατο 28 Απριλίου, 2018

Εθελοντές του Συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν έρανο έξω από υπεραγορές το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 8:00 - 17:00.
Έρανοι επίσης θα πραγματοποιηθούν από τις 16 Απριλίου μέχρι τις 29 Απριλίου, 2018 σε δημόσια γραφεία, ημικρατικούς οργανισμούς, τράπεζες, δημαρχεία, εταιρείες,... Read More

Εθελοντές του Συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν έρανο έξω από υπεραγορές το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 8:00 - 17:00.
Έρανοι επίσης θα πραγματοποιηθούν από τις 16 Απριλίου μέχρι τις 29 Απριλίου, 2018 σε δημόσια γραφεία, ημικρατικούς οργανισμούς, τράπεζες, δημαρχεία, εταιρείες, σχολεία, πανεπιστήμια, κολέγια και σε κοινότητες.

Show Less
Φιλανθρωπικό Ράλι Ακριβείας «48 ώρες Κύπρος»
Σάββατο 28 Απριλίου, 2018
Σάββατο 28 Απριλίου, η ώρα 10:00. θα γίνει η εκκίνηση από τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Θα γίνει στάση στο Λιμανάκι Πάφου (Μεσαιωνικό Κάστρο), διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο St.Raphael στη Λεμεσό. Κυριακή 29 Απριλίου, η ώρα 9:00 θα γίνει αναχώρηση από το Ξενοδοχείο St.... Read More
Σάββατο 28 Απριλίου, η ώρα 10:00. θα γίνει η εκκίνηση από τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Θα γίνει στάση στο Λιμανάκι Πάφου (Μεσαιωνικό Κάστρο), διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο St.Raphael στη Λεμεσό. Κυριακή 29 Απριλίου, η ώρα 9:00 θα γίνει αναχώρηση από το Ξενοδοχείο St. Raphael στη Λεμεσό, στάση στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, Λάρνακα, τερματισμός και έκθεση κλασικού αυτοκινήτου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου παρά το Πάρκο Αγ. Δημητρίου στη Λευκωσία.
Show Less
43η Πορεία Χριστοδούλας
Κυριακή 29 Απριλίου, 2018
ΛΕΜΕΣΟΣ

Η εκκίvηση θα γίνει στις 11:00 από τo "Ευαγόρειο" Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, (οδος Νικ.Μυλωνά 62, Λεμεσός).
Τoυς πεζoπόρoυς θα πρoσφωvήσει η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Αντρη Αναστασιάδου, η οποία θα ηγηθεί της... Read More

Η εκκίvηση θα γίνει στις 11:00 από τo "Ευαγόρειο" Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, (οδος Νικ.Μυλωνά 62, Λεμεσός).
Τoυς πεζoπόρoυς θα πρoσφωvήσει η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Αντρη Αναστασιάδου, η οποία θα ηγηθεί της Πoρείας μαζί με τους Βoυλευτές, τον Έπαρχo και άλλoυς αξιωματούχους.

Διαδρoμή: Ευαγόρειο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας - Ρήγα Φεραίου - Κυκλικός Κόμβος Δικαστηρίων - Λόρδου Βύρωνος (Ζωολογικός Κήπος) - 28ης Οκτωβρίου - Λεωφόρος Μακαρίου (Εναέριος) - Κυκλικός Κόμβος Δικαστηρίων - Γρίβα Διγενή - Οδός Ομήρου - Νικοδήμου Μυλωνά - Ευαγόρειο Κέντρο. Στη λήξη της πορείας, θα λειτουργήσει φιλανθρωπική αγορά.

Show Less

Poreia Xristodoulas

Μπες και εσύ #stiMaxi! Γίνε μέλος της μεγαλύτερης αντικαρκινικής εκστρατείας και πρόσφερε ελπίδα, δίνοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την πιο σημαντική μάχη χιλιάδων συνανθρώπων μας.